Reklamprodukter

Kategorier
Reklamprodukter

Vilka reklamprodukter ska vi välja?

Vi kan förstå att det är ett svårt val man står inför när man ska välja reklamprodukter då det finns så mycket att välja mellan. Du kan i princip ha vilka produkter som helst som reklamprodukter. Hur ska man då tänka när planeringen börjar med att köpa in reklamprodukter till företaget?

reklamprodukter välja

Vilken budget?

Budget spelar självklart en stor roll i vad man ska välja för reklamprodukter. Har man tex ett stort event där varje produkt inte får kosta mer än 10 kr så kan man direkt välja bort alla reklamprodukter som kostar över 10 kr. Därefter kan man gå vidare och titta på andra faktorer för att sedan komma fram till vilken reklamprodukt eller reklamprodukter som passar just detta tillfälle bäst.

Vad ska vi göra med reklamprodukterna?

Det första frågan efter budget som behöver besvaras är vad som är syftet med reklamprodukterna? När, var, hur ska de användas?

Vilken reklamprodukt man ska välja är den som kommer att användas och uppskattas mest av mottagaren. En produkt som gillas av mottagaren ger er mycket mer tillbaka än en produkt som kanske går sönder direkt och mottagaren blir negativt inställd till er. Tänkt därför noga igenom så att den eller de reklamprodukter ni väljer passar tillfället när de ges samt kan användas på det sätt ni tänkt er. Exempelvis om ni delar ut vattenflaskor med tryck på en mässa. Dessa är endast tänkta som en flaska man dricker upp och sen pantar. Då är det mindre viktigt vilken kvalitet själva vattenflaskan har utan satsa på ett fint tryck i stället. Men om ni däremot vill ge en vattenflaska som ska tas med på träningar eller utflykter under en längre tid behöver ni tänka även på kvalitet och funktion på flaskan så att den verkligen används av mottagaren och inte hamnar direkt i soporna eller oanvänd i ett skåp.

Vilka är mottagarna av reklamprodukterna?

Vid ett guerillaevent på stan kanske det är svårt att beräkna vilka som kommer att vara mottagarna av era reklamprodukter då man kan möta alla möjliga människor. Det man däremot kan tänka är vilka man vill ska vara mottagare. Önskar man rikta in sig på vuxna som är intresserade av teknik så kan man välja en reklamprodukt som man tror tilltalar denna målgrupp.

Det är självklart även viktigt att tänka på säsong när man väljer reklamprodukter. Detta har vi skrivit om lite mer om i ett annat inlägg.